... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

şimdi ben ölüyorum ya,

şimdi ben ölüyorum ya,
bunda illa bir parmağınız olması gerekmiyor.
illa kanser olmam ve ne zaman öleceğimi bilmeniz ve bana o süre içinde düzenli, ayarlı iyilikler yapmanız da gerekmiyor.
pat diye gideceğim ben.

ve siz,
ben ölürken kılınızı bile kıpırdatmadığınız için bir gün çok pişman olacaksınız.

şimdi ben ölüyorum ya,
herkes bana benzemeyecek.
hatta kimse bana benzemeyecek.
çünkü ben tektim.

Nil'in Komser Şekspir'de söylediği Masal şarkısı.

3 yazmadan duramayan var!:

sende onlardansın sanırım, bulunduğu ruh haline göre bi şarkı/ bi söz'ü hemen bulabilenlerden.. çok kıskanıyorum sizi :)
küçük prensi ilk sevgilime hediye etmiştim.sonra bi arkadaşım bunu bi çok kızın yaptığını söyleyince canım sıkılmıştı. halbuki ben ona tilki hikayesini anlatmıştım önce, sonra da kitabı hediye etmiştim. şimdi evli. arkadaşım da artık hayatımda yok. sene sonlarını sevmiyorum, hep bir şeyler alıyor benden. hani bi ara çok meşhurdu ya:
"aradığınız kişi şu an başkasıyla sevişiyor" diye, işte onun uyarlaması " düşündüğünüz kişinin umurunda bile değilsiniz"
ayrılırken "hayat yediğimiz kazıkların toplamıdır" der mi bi insan, hasta ruhlu.
ben seni neden rahatsız ettim, aşağıdaki resimler daktilo ile yapılmış :)
http://1.bp.blogspot.com/_Xw42b7YdAOE/TSEH2IsxxUI/AAAAAAAAECg/12S-LUlzl6E/s1600/Rathbone1.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_Xw42b7YdAOE/TSEH1gx-YvI/AAAAAAAAECQ/69GJhuYJPbU/s1600/Rathbone3.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_Xw42b7YdAOE/TSEHUY9xedI/AAAAAAAAEB4/_VTwqoBLohw/s1600/Rathbone6.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_Xw42b7YdAOE/TSEH1jNKAbI/AAAAAAAAECI/ysrERjWaZvs/s1600/Rathbone4.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_Xw42b7YdAOE/TSEH2J0ompI/AAAAAAAAECY/aNi9XgUOBQE/s1600/Rathbone2.jpg

çok komik, aklıma banu alkan'ın " bir gün beni arzularsan geelll" şarkısı geldi :P

 

dua

Bu yeni zamanda sevdiğim kim varsa, kendim de dahil, sevebileceğim herkes de dahil...

Sağlığı iyi olsun.

Kalbi ritmini çalsın. Yanakları kiraz pembesi, dudakları bal olsun. Teni sıcak kalsın, enerjisi dışına taşsın. Ciğerlerinden nefes, midesinden gurultu, bacaklarından güç eksik olmasın.

Kanı bol olsun, damarlarında dönüp dönüp dolaşsın.

Sevdikleriyle birarada olsun. Kolu kollarına değsin, gözü gözlerinin içine baksın. Lafları birbiriyle başlasın. Nesi varsa, bölüşücek biri olsun; nesi yoksa, bulup getiricek biri olsun. Bu birileri az ama öz olsun. Bazıları dünyada tek olsun. Sevgisinin tamamını harcasın. Harcasın ki, ona büyük bir miras kalsın.

Sevmekten bıkıp usanmayacağı biri olsun. Onun yeri ayrı olsun. Onu soysun, başucuna koysun ama yalan uydurmasın. O herşeyine, her haline tek tanık olsun.

Bir hareketiyle güldüren, bir hareketiyle ağlatan olsun. Duyguların hepsi onda olsun. Kalbi buna teslim olsun. Bütün şarkılar onu anlatsın. Aşık olsun, sırılsıklam olsun. Kurumasın.

Yapmaktan bıkıp usanmayacağı bir işi olsun. Başarının gerçek adının bu olduğunu unutmasın. ıbadet eder gibi, bu keşfini hergün yeniden kutlar gibi, onu yapıp dursun. Yaptıkça daha iyi yaptığını görsün. Daha iyi yaptıkça bunu başkaları da görsün. O başkalarının bunu gördüğünü, dış gözüyle görsün, iç gözüyle işine
baksın.

Neşesi bol olsun.

Kendini mutlu etsin, durduk yere neşelenmek nedir bilsin. ıçinde birşey durup durup zıplasın. Duydukları, gördükleri onu gıdıklasın, kahkaha attırsın. Gürültü çıkarsın. Saçma şeyler söylesin. Çocuklukta en şımardığı ana, sık sık gidip gelsin. Nereye gidip geldiği bilinmesin.

Değiştirmek istedikleri değişsin.

İçte ve dışta, iyi günde ve kötü günde tadilat yapsın. Eskilerini atsın, ruhunu havalandırsın. Kapıda hep kamyonu dursun. Dilediği yere taşınsın. Kendinden taşınmak isterse, içindeki güç, dışındaki sevgi ona yardımcı olsun. Bileği, bütün alışkanlıklarıyla, bağımlılıklarıyla güreşsin.

Birşey ona sürpriz olsun. Günlerinden birgünü, bir pakete sarılı olsun. Açılınca, içinden hiç beklemediği güzel bir haber çıksın. Bu gün üçyüzaltmışbeşten herhangi biri olsun. Öylesine bir pazartesi, arkaya kavuşturduğu ellerinde, unutulmaz bir salı saklasın. Öyle tahmini mümkün olmayan birşey olsun ki bu, hayatın zekasını anlatsın.

Bir hayali gerçek olsun. Bir hayale gözünü yumsun. Peşinden koşup, onu sobelesin. Hayalini kendinden saklamasın. Bir çizgi filmde olduğunu, herşeyin mümkün
olduğunu unutmasın.

Bu duayı okusun. Kendi sesiyle duysun. Duası gerçek olsun.

Her kelimesine şükretsin. Tek satırına nazar değmesin.

Amin.
nil karaibrahimgil

 

bayağı iyiymiş, dua da, resimler de... denesem mi dedim ama kaç şerit harcarım bilemedim :)

bak sen de mis gibi şarkı çağrışmışsın, gerçi aradaki bağlantıyı ben çözemedim ama...

 
Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!