... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

Kapitalist Prens!

Bu kadar güzel bir şey olabilir mi?!

Tura yüzünde gördüğünüz adam Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944), yani Küçük Prens'in yazarı ve sevdiğimiz tek Küçük Prens tipinin çizeri. Ayrıca baobabların da.

Küçük Prens'le ilgili bi statükoculuğum olduğu doğrudur, öyle Kim Min Ji görseli filan sevmem. Bildiğin Exupéry cizimi, Türkçe okuyorsam Cemal Süreya çevirisi olacak. Google'da bulduğum Küçük Prens tam metinlerine maya testi yaparım. Tükürük testi gibi. Yaptığım ilk şey, Ctrl+F "maya" yazmak.

On ne voit bien qu'avec le cœur; veya gerçeğin mayası gözle görülemez. Bu cümleyi karşılayan daha iyi bir çeviri yapılmadı şimdiye dek, üzgünüm beyler. İyi denemeydi.



Görseller: http://creativeroots.org/?p=10731

4 yazmadan duramayan var!:

bu çok kötü yaa, bu kadar statükocu birisi nasıl büyüklerin parasına küçük prens resmi koyulmasını sever?

 

Fark etmez, ben sadece Küçük Prens'i her yerde görmeyi seviyorum. Günümü kurtarıyor.

Para olgusunu ortadan kaldıramadığımıza göre bu da benim için geçerli bir çerçeve. Yunus Emre'yi görünce de üzülmemiştim mesela.

Chirac'ı görmekten iyidir.

 

tamam, çok kullanılan ve kullanılmaktan vazgeçilemeyen çeşitli metalara daha çok yakışan kişiler elbette var, ben de sevdiğim birisini öyle bir şeyin üstünde görünce, en azından toplumda kabul edilenler üzerine bir şeylerin değişmiş olmasını falan umabiliyorum.

ama küçük prens...

paraya çok uzak...

neyse, galiba bu blog'a ilk yorumlarımdı bunlar, hazır başlamışken tasarımına vurgun olduğumu belirteyim. sevgiler :)

 

uzak, haklısın. düşününce çok haklısın. ben ilk tepkim olan "oha!" sevincini yansıttım direkt :)

teşekkür ederim, bsyağı aradım doğru şablonu :)

 
Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!