... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

lag-

Aslında bekleme falan değil bu. Bir nevi lag. Öyle dururken bekliyormuş gibi görünüyorum, hayat akıyor zira.

Hiç, bir şeyi bir saniye ya da beş dakika önce/sonra yapsanız bir şeyin çok değişik olacağını düşündünüz mü? Counter'da bir saniyeliğine lagda kaldığınız için headshot yiyip ölebilirsiniz mesela. Ya da gerçek hayatta benzeri olabilir. Örneğin annem bir gün Rumeli caddesinde yürürken bir vitrine birkaç saniyeliğine bakmamış olsaydı, birkaç kat yukarıdaki bir evden İstanbul'un en işlek caddelerinden birine düşüncesizce silkilen masa örtüsünün içinden düşen ekmek bıçağı, iki karış ötesine değil, tam tepesine düşebilirdi. Sliding Doors, ama hep aynı sonla bitmeyeninden, aynı adamla "end up" etmeyeninden.

Annem ölmedi. Peki, vitrine bakmadığında veya en iyisi, hiç evden çıkmadığında da, yine ölmeyeceğinden emin olabilir miydi? Buna güvenerek evden çıkmamalı mıydı?

Sevmeseniz ölebilir; sevip, gene ölebilirsiniz.

Peki sonunda, hiç sevmeseniz de, yine acı çekmeyeceğinizden emin olabilir miydiniz?
Buna güvenerek sevmemeli miydiniz?

Bugün bir değişiklik yapıp minik bir karar verdim. Kendime sonuna kadar sömürebileceğim bir müzik kaynağı bulmadıkça, içinde şarkı olan yazıları okumuyorum. O şarkılar bir gün indirilme umuduyla aklımda duracağına burada dursun, ben bir ara yazıların hepsini okurum nasılsa.

Ama Can Bonomo'nun albümü alınır arkadaş.

Bana salı gibi gelen cuma gününüz hayırlara vesile olsun.

0 yazmadan duramayan var!:

Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!