... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

Heil Müdür!

"Sen bu maili neden attın?"

E attım çünkü insanlar bokunda boğuluyordu. Allaam yareppim. Hayır belli ki yanlış atılmış bir mail var, seni ilgilendirmiyorsa sus, ama yok, illa "bu benimle ilgili değil" "bu benimle de ilgili değil" "bu bizde yok bile" "sanırım bu maili alması gereken kişi ben değilim" oooof gereksiz mailler havada uçuşuyor. Cem Yılmaz'ın er gazinosu misali, izlenecek şey 5 saniye, 400 adamın birbirinin amına koyması 40 dakika.

"Sana yalvarıyorum bu maili sen atma, yalvarıyorum bak, başkası atsın."

Abi bunu yapacak insan benim. Bu olay için geçerli değil ama ben susup oturamam. Benim günümün çok değerli 2 saatini yiyorsanız, o toplantıda gerçekten yaptığımız şeyi konuşalım, teoride "yapılması gerektiğini" bildiğimiz şeylerden bahsedip de sonra hiçbir şey yanlış gitmiyormuş gibi -amiyane tabirle- salağa yatmayalım isterim. Ama bunun tam tersine doğru akıştığımızın, ağzımızdan çıkan her fikir beyanının veya açıklamanın bahane addedildiğinin farkında olacak kadar da farkındalığımın doruğundayım. Bir halta yarıyor mu farkındalık? Nein!

"Kredini böyle şeyler için harcama."

Vay anasınııı, ulan biz yanlış gördüğümüzü usturuplu da olsa söyleyip (üstelik söylediğimizin de işe yaradığını görüp) kredi biriktirdiğimizi sanıyorduk. Meğer cepten yiyormuşuz.

"Sen çok başarılısın, çok zekisin, benim şirketim olsa seninle çalışırım, ama-"

Belki ben seninle çalışmam. Hadi onu geçtim, umurumda değil (galiba anlatamıyorum), umurumda değil yahu biri benim bir sözde fevri hareketimden bir fotoğraf mı çekmiş, film mi çekip aleyhime kullanmış, olumsuz mu eleştirmiş, ne olmuş, "umurumda değil!" diyorum müdür. Bugün varım, yarın -büyük ihtimalle ve büyük umutla- yokum. Ya burada yokum, ya da bu işte. Bu kadar açık işte. Siz de şelalenize gönül rahatlığıyla sürüklenebilirsiniz, gittiğiniz yer o çünkü.

Ee, büyük başın büyük derdi olur.

*

İyi niyetli tavsiyenin iyi niyeti, kişiyle beraber istifa edip gidecek ve bir toz zerresi kalmayacak arkada.

Ondan sonra birileri daha gidecek, yine etraf toz duman.
(Totem! Totem! Totem!)


(25-26 Ocak 2011)

Görsel: http://yaseminmori.tumblr.com/post/235356470

0 yazmadan duramayan var!:

Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!