... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

Halis Muhlis Bey

İsimler insanlarla özdeşleşiyor ya... Ya da bende öyle oluyor ama mesela adı Selim olan bir insanın aklıselim olmasını bekliyorum. Örneğin, Bir İstanbul Masalı oyuncu seçiminden çok adlarıyla tanımlamıştır bence Selim - Demir kardeşleri. Mesela, Osman adlı bir insanın olgun, baba yaradılışlı olmasını bekliyorum. Mesela, adı Selin, Pelin, Melis olan insanların kokoş olmasını bekliyorum ki bunların ağzı aynı şekilde yayarak söyleniyor olmasının tesadüflük derecesini irdeledim bi an.

Mesela muhlis adlı insanın da adı gibi halis muhlis bir beyefendi olmasını, ama asıl -fonetik bir yanlışlıkla olsa gerek- munis olmasını bekliyorum.

Bugün dedim ki "Aa ne iyi, hiç Muhlis diye biriyle tanışmamıştım!"

Tanıştık netekim. Size tavsiyem, adı Muhlis de olsa hiçbir kimseyi fanatiği olduğu Fener maçında, kaçan gollerle çıldırıp sonra da elini alnına "ne olacak bu Fener'in hali" efektiyle vurduğu halle değerlendirmeyiniz.

You can't judge a book by its cover, or its behaviour in a soccer derby.

0 yazmadan duramayan var!:

Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!