... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

bellatrix, AmK

İşime yaramayacak zırtapoz yüksek lisans programları için para dökmenin çok anlamsız olduğunu düşünmüşümdür.

Yıllarca bölümün lablarında ter döküp sonra benim yaptığım işe 23 yaşında değil de 27 yaşında başlayanlar var. Aynı maaşı alıyoruz, o her bir PCR ona bir prim, her jel elektroforez fazladan bir araba filan sağlamıyor (bu arada elektroforez ne ya... türkçesi çok acayipmiş.)

Şunu anlarım: "Ben yüksek lisans, doktora filan yapacaktım, gözüm akademideydi" diyen ama bölümden, hocalardan, bu işin imkansızlığından bezmiş kişi, hayatının hangi döneminde olursa olsun zarardan dönmekte serbesttir. Saygı duyarım. Ayrıca çalışırken işine lanet edip, kendine seçmeye çalıştığı yeni yön bir yüksek lisans gerektiren kişiyi de anlarım; örneğin bir genetikçi, MBA yapmadıkça pazarlamaya zor geçer. Geçemez, pazarlamacı ağzıyla "CV'si fazla teknik"tir. Bir küçük mastürbatör ürün müdürü kadar değeri olmaz kimsenin gözünde.

Bu amaçtan gayrısı benim için fasa fiso. İsminin sonuna MSc veya PhD yazmak için yüksek lisans veya doktora yapan kişinin twitter value'su bile benim gözümdeki değerinden yüksek olur. Keza, sadece üniversite bitirmiş olmayı dahi kartvizitine ekleyecek kadar önemli gören adam... Mesela imzalarımı Mol. Bio. bellatrix diye atsam, biri de bana "kardeş, burda üniversite mezunu olmayan adam var mı allasen?" dese, verecek cevap bulamam. O yüzden de bunu yazılmaya değer bir sıfat olarak görmüyorum.

Hem, lisans eğitiminin iplenmeyişi biraz da erkekler yüzünden. Güzel ve ziyadesiyle kalabalık ülkemde her yıl askerden kaçan Kıbrıs adası kadar erkek yüksek lisans yapıyor. Ülke sayenizde kalkındı, refaha erişti beyler. Ülkede okuma oranı zerre yükselmeden, bazı burunlar yerinde büyüdü. Artık hiçbir işi beğenmeyen adam sayımız gün be gün artıyor (oysa biz kendimizi snob bilirdik?).

Benim mahlasım bellatrix AmK, bir derdiniz olduğunda sıfatlarımız olmadan insan insana konuşmak için buralardayım.

0 yazmadan duramayan var!:

Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!