... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

Yazdıklarım Senindir

Yaşamak zor, gerçekten zor birlikte.

Yine de,
yazdıklarım senindir çoğu zaman.

Bülent Ortaçgil'in şarkılarım senindir'ini bilen bilir.

Şarkılarım bir şiirdir çoğu zaman, ben bir şairim işte o zaman, der Ortaçgil. Sonra resimleriyle ressam olur mesela. Sonra da, oyunların başrolü.

Oyunların başrolü, şiirin şairi midir? Ressamın resmiyle arasındaki ilişki, oyuncuyla oyun arasında mı var? Oyun oyuncunundur tamam, şiir de şairin. Ama oyuncu, biraz da oyunun kendisiyse (oyunun oluşturduğu kendisiyse sahnede) o zaman şair de aslında şiiridir, diyebilir miyiz?

Yarattığımız her şey, biraz biz değil miyiz?


(27 Aralık 2010, İstanbul)

3 yazmadan duramayan var!:

her şeyin iki yüzü var. ben deniyorum, seviyorum, terkediliyorum, nefret ediyorum. sen hala o insanı seviyorsun.
ilişki yaşamayı bile beceremeyenlerin alnına bi damga vurulmasını istiyorum. herkes önceden her şeyi bilsin, ona göre yola çıksın.
geçenlerde "boy friend application form" gördüm nette. kafama sıçayım, coolluk yapıp ona göndermediğim için zamanında. böylece ne mal olduğunu öğrenirdim.
bazen biriyle bi şiler yaşamamak yaşamaktan daha iyidir, birini bi dönem askere yolladığından işlerin tam oturmadığından bahsetmiştin sanki.
benim kafam çok bozuk ya. ne geçirir ki bunu. kitap? önerin var mı?

 

"keşke biz üzerine titreyip pamuklara sardıkça kendini bi bok sananların beyinlerini de hackleyebilsek de vazgeçilmez olmadıklarını anlasalar"
kitap tavsiyesini bekledim ama dayanamıyorum...

 

çok yanlış anlaşılabilirim. öyle bi sevgi değil benimkisi, dolayısıyla "nefret ediyorum"a hiçbir zaman varmayacak, "kendini ne saniyorsun?!" diye yumruklatmayacak bir arkadaşlık. ama benim istediğimi alamadığım bir arkadaşlık. askerdekiyle, onunla bununla ilgisi yok, kendi kendine ve başlı başına bi dert.

Bence mesela Yokyer'i oku (Neil Gaiman) ki bu konulardan tamamen uzaklaşabilesin :)

Bu arada boyfriend application form iyiymiş, bana göndersene linkini? :)

 
Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!