... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

Kerim'in Suçu Ne?



İzlediğiniz şeyde ne görüyorsunuz? Birbirine aşık iki insan; çocuk biraz daha yırtık (erkekliktendir), kız biraz çekingen (kadınlıktandır), ah canııım diye ellerimizi birleştirip bir araya gelmesini istediğimiz iki insan.

Türk dizilerindeki oyuncular, dizilerdeki rolleriyle özdeşleştirilir ve onlara, o rollere göre tepki verilir sokakta. Yaprak Dökümü'nün Ferhunde'sine sokakta edilen küfürün bini bir para olabilir. Kurtlar Vadisi'nin mafyalarına (kötülerine!) bir adam gazeteyle vurabilir yanından geçerken, öte yandan Çakır öldü diye cenaze namazını kılabilir, helvasını pişirebilir huşu içinde.

Kerim'i (Engin Akyürek'in oynadığı karakter) yolda gören yurdum insanının nasıl tepki verdiğini düşünüyorsunuz? Bilmiyorum. Bahse girebilirim ama; girersem de kötü değildir derim. Gülümsüyordur insanlar Kerim'e. İmza filan alıyordur. "Sizi ailecek severek izliyoruz" diyordur.

Kerim karakteri, dizinin başında arkadaş olan dört kafadardan Fatmagül'ü eliyle göstereni, tutanı, tecavüz et(e)meyeni ama kılını da kıpırdatmayanı; sonra da Fatmagül'le evlendirileni, ona aşık olanı. (Ben bir kadının bunu unutacağını sanmasam da,) Fatmagül'ü de kendine aşık edeni.

Dün sonuçsuz bir tartışmaya girdik aile efradıyla. Benim tartışmaya girişim de, ondan çıkışım da aynı şekilde oldu:

"Bu diziyi izleyen güruh içinde onu şahane oyunculuklar, sürükleyici hikaye vesaire için izlemekle yetinmeyip, hesapta empati kurup o ay canıııım hareketini yapanların; HSYK'nın vermeye teşebbüs ettiği "kadını tecavüzcüsüyle evlendirelim ki davalar düşsün, iş azalsın" kararına başkalarıyla (mesela benimle) aynı şiddette tepki göstermesini çok ikiyüzlü buluyorum."

Bu kadar işte.

0 yazmadan duramayan var!:

Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!