... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

#gerillakutuphanesi

Bu aralar ilgili çeken bir hareket var; adı Gerilla Kütüphanesi. Bundan bahsetmeden önce bir girizgah yapayım...

http://basucumuzdakitap.blogspot.com/ (Başucumuzdaki Tap değil de, Başucumuzda Kitap) adresinde mevzilenen birtakım arkadaşlar var. Üniversite Türkçe derslerinde incelenen kitaplar gibi ama daha iyilerini okuyup, ortaokul Türkçe derslerinde ödev olarak yazılan kitap özetleri gibi ama daha iyilerini yazıyorlar. Kitap okumaya başlamadan önce hakkında hiçbir şey bilmek istemeyenlerden değilseniz eğer, ya da okuduğunuz bir kitap hakkında başkalarının ne düşündüğünü merak ediyorsanız, takip edebilirsiniz kendilerini.

Gerilla Kütüphanesi de, bu arkadaşların cin fikri. Şurdan ayrıntılarını okuyabileceğiniz hareketin birkaç amacı var ve hepsi kendilerinin şu cümlesinde özetleniyor: "Madem ki kitap okumak entel dantel işi sayılıyor, insanlara kitabı sevme ve okutma imkanı verilmiyor, kitaplar en az 20 TL’ye satılıyor, o zaman biz de bundan sonra beleş kitap okumaya başlıyoruz!"

Herhangi bir kitapçıya oturup, herhangi bir kitabı okumaya başlayın, hatta fotoğrafınızı gönderin, biz de gelelim ve beraber okuyalım diyorlar bir de! (Bu son söylediğim, İstanbul'da ikamet edenler için geçerli elbette:))

Bunları yazmama neden olan şey ise, DoDo'nun paylaştığı aşağıdaki fotoğraf. Kitabın adıyla, duruşuyla, sehpanın gölgesi ve mekanın ışığıyla bile hatta, gerilla konseptine o kadar uygun bir fotoğraf ki, bayıldım! Counter oynayasım bile geldi, ama ancak biraz kitap okuduktan sonra... :)

2 yazmadan duramayan var!:

başucumuzda kitap yazarları sizi öper sayın bellatrix! sizin de fotoğraflarınızı bekliyoruz!

 

inşallah efenim inşallah, yanımda biri olursa çektiririm gerilla fotoğraflarımı :))

 
Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!