... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

Gün ROJ günü imiş.

"Bu yılki Nobel Barış Ödülü’ne çok tartışılacak bir aday gösterildi. Ödüle aday gösterilenler arasında AB ve ABD'nin terör örgütleri listesinde bulunan PKK ile ilişkili olduğu iddiasıyla hakkında Danimarka makamları tarafından kapatma davası açılan ROJ TV de var."


Bu habere henüz yorum yapılmadığından cCc'ler havalarda uçuşmuyor, onlara gülemeyeceğiz.

Bugün Defne Joy öldü; zıpır sosyal medya o olayla çalkalandığından ROJ TV'nin Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilişi arka planda kaldı. Ben şimdi birilerinin çıkıp, hükümetin ve yandaş medyanın bir olay unutulsun diye başka bir olayı gereğinden fazla konuşması misali, Defne Joy'un bilerek bugün öldüğünü filan söylemesini bekliyorum.

Siz bunu yaptınız mı bilmiyorum ama ben bir yerim acıdığında bazen, ama öyle çok acıdığında, elimi filan ısırırım. Gündem dağıtmak için.

Ne diyorduk? Ha, ROJ TV...

"Hürriyet'de yer alan habere göre, Dünyanın ilk işkence tedavi ve rehabilitasyon merkezi kurucusu İnge Genefke, ROJ TV'yi Nobel Barış Ödülü'ne aday göstermeleriyle ilgili olarak Politiken gazetesine yaptığı açıklamada "ROJ TV Kürtlerin çektiği acıları ve Türkiye'deki durumu dünyanın görmesini sağlıyor. Türk medyası iktidarın baskısı altında bulunduğundan gerçekleri kamuoyuna aktarmıyor. ROJ TV ise gerçeği nüansları ile kamuoyuna aktarıp Kürtlerin ulusal bilinci ve adalete olan inançlarının oluşup gelişmesine katıda bulunuyor" görüşünü savundu."

Bende bir kavram kargaşası mı var, yoksa bu tezin aslında ROJ TV'yi Pulitzer'e aday göstermesi gerekmiyor mu? Niyet mektubu yanlış yere yollanmış gibi... Yayınlanan her şeyin doğru olduğunu kabul etsek dahi, özgür kafalı yayıncılığın Barış Ödülü ile doğrudan bir ilgisi yok. Daha doğrusu, daha çok ilgisi olan birçok şey var; geçmiş Barış Ödüllerinin hangi hareketlere verildiğine bakmak yeterli (buyurun buradan bakın).

Kişisel fikrim, haklı veya haksız nedenlerle eline silah almış ve adam öldürerek hakkını arayan bir grup insanın destekçisi ve savunucusu olan bir basın organının, barışla ilgili herhangi bir ödüllendirilmeyi hak etmediğidir.

Hakkında kapatma davaları açılan bu televizyonun açık kalması yeterli bir nimet diyor ve Barış Ödülü için, dünya barışına katkıda bulunmaya dair iyi niyetlerinden ötürü bu yılın güzellik kraliçesini aday gösteriyorum.


2009 Nobel Barış Ödülü ile ilgili vaveylam da şuradaydı. Politik, hep politik bunlar...

2 yazmadan duramayan var!:

akıl-fikir diyeceğim ama önce bir yüz lazım. zira bu her şeyden önce yüzsüzlük.

 

Bence dalga geçiliyor artık. Bakalım buna ne diyecekler, hesabı. E biz de her şakayı ciddiye alan sazan gibiyiz maşallah.

Ben güzellik kraliçesinde ısrarlıyım.

 
Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!