... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

Çay üstüne Çay Keyfi


"Hadi bir şeyi seveni çok eleştirelim" gibi bir kafa var klavye delikanlıları arasında. Aslında sanal hayatın içine aynı derecede gömülmüş ve kolunu kaptırmış olan ama blogspot yerine tumblr kullanıyor diye, efendim feysbuka değil de twittera giriyor diye kendini farklı sanan tipler konusunda yazasım var uzun zamandır, ama o elitler okur mu bilmem.

Komik buluyorum bu kafaları. Sürekli girdiği "kutsal bilgi kaynağı" ekşisözlük'e sırf moda diye saydırmak ihtiyacı hissedenler örneğin... Kabul, ekşisözlük çok çirkinleşti, abuk subuk adamlar doldu, reklama boğuldu ve eskisi kadar açık kafalı değil artık ama yine de, "bu kesin sözlükte vardır aebi" diye oraya koşuluyorsa, bir miktar saygıyı hak ediyor. Kapatılmayı ise asla. Nerede kaldı sansürsüz internet istekleri?

Bir de, bir zamanlar deli gibi takıldıkları feysbuku hakir görüp twitterdan doğru oraya anlamsızca saldıran kalabalık var. Neymiş, feysbuk apaçi dolmuşmuş. E takip etme arkadaşım, orada yazıyor "gerçekten arkadaşın mı bu senin?" diye, adamı listene kabul ederken. Sen hem yemek sırasında önünde olduğu gerekçesiyle adamı listene ekleyip hem de Yılmaz Özdil yazıları paylaşıyor, apaçi apaçi youtube klipleri gönderiyor, define avı oynuyor diye onu eleştiremezsin ki!? Asıl eleştirilecek olan sensin.

Benim tek istisnam "x üstüne y keyfi" tarzı durum bildirgeçleri. Ne yaptığı, ne yediği içtiği değil de ne düşünüp hissettiği önemli olduğu için insanın, dalga geçiyorum bunlarla. On saatlik uyku üstüne kahvaltı keyfi... Kayak üstüne hamam keyfi... Hamam üstüne lobi keyfi... Çay üstüne "çay keyfi", ama bisküvi olanından!

Bununla da dalga geçtim gittim, o kadar. Şimdiye kadar kimseyi hakir görüp eww diye surat buruşturmama neden olmadı bu durumlar.

Bu kibirli dangozlukları şuna benzetiyorum: Hani Tansaş pek halktandır, Migros orta hallidir de Makro seçkin markettir ya... Bu bizim sanal enteller de kendilerini Makro'da sanıyorlar sıklıkla. Ah yavrum. Aç tavukla ilgili bir atasözü vardı, bildiniz mi?

Olay marketse, bir şey alıp satmaksa; olay son tahlilde "mal"sa, mal her yerde aynı mal.

6 yazmadan duramayan var!:

Benzetmeler cuk oturmuş tebrikler :D

 

offf nasıl beğeneceğimi şaşırdım! =)

 

Bi Vecmi arkadaşımın, bi de senin blog erittiğin günler içim ısınıyor vallahi Jane Jones :)

 

ben de sıcacık oldum okurken. mutualist bir ilişkimiz var işte :P

 
Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!