... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

daldan dala mandal

rüyamda beni bunlar kovalasa yeri. mandal is the new big.


Yine hiç inanmadığım bir çalışmanın (son bir aya girmişiz daha ortada ilaç yok, nesine inanıcam) bilmemnesi için Etiler'de, evden bozma bir ofiste, vaktiyle bahsini burada da geçirdiğim bir göğüs dekoltesinin sahibiyle toplantıya geldim. Kendisi teşrif edene kadar seninleyim blog.

Masada önümde duran simsiyah, dışı da tahtası da siyah, hiç açılmamış kurşunkalemlere, kendime hakim olmaya çalışarak bakıyorum. Odada kamera var mı diye göz gezdirdim, yok. Bak şimdi... İlk hırsızlığımı da böyle yapmıştım, o çay tabaklarının kenarına takılıp tabağı kişiselleştiren, birbirlerine karışmamalarını sağlayan renkli küçük mandallara da böyle bakmış, sonra da cebime birkaç tane indirmiştim. Evsahibesi olan babaannemin arkadaşı, kendisine sorsam muhtemelen bir avuç verecekti bana. Peki o zaman neden? Bilmiyorum. Bu kadar saçma bir şeyi istemeye utanmış olabilirim. ("ne yapacaksın onlarla?" "bebeklerimin kıyafetlerini ipe asacağım." bak şimdi! hiç bellatrix'e göre mi bu?)

Gulp! Neyse.

Etrafıma bakıyorum, bir dolap var, içinde yalandan konmuş bir kırmızı defter. Harita metod. Yanında bir kalem kutusu, önceden biliyorum ki onun da içinde gıpgri, dışı da tahtası da gri, hiç açılmamış kurşunkalemler var. Neyse neyse... Dolapta bir şey daha, üstünde bir magazinlik, şirket logolu. Yanında bir mor vazo, içinde iki sap çiçek. Hepsi yalandan. Yoğunluğun, yoğuşmuşluğun dağınıklığı yok bu odada.

Kendi işimi kursam bunu yapardım işte, diye düşündüm. Vazoyu mor mu alsam diye düşünürdüm mesela. Böyle şeylerin yoğunluğu geçince, beynim yoğuşmaya başlayınca da hop, başka işe. Başka ofise, veya. Böyle hep bir hazırlık halinde, yeni defterin ilk sayfasına yazar gibi, kutusundakileri masaya ilk ve yeri bir daha neredeyse hiç değişmeyecek şekilde yerleştirir gibi.

Rahat rahat, boşlukta, hoop daldan hop dala.

Nedir bu daldaki durum?
(07 Şubat 2011, Etiler)
Görsel: http://weheartit.com/entry/4429005

5 yazmadan duramayan var!:

sırf kırtasiye malzemesi almak için ofis açabilirim. hatta direkt kırtasiye açsam benim için daha hayırlı olur.

 

en iyisi ofisi de açıp kırtasiyeyi paravan yapmak, hem parayı hem de kalemleri götürmek, oh mis.

sırf kırtasiye açarsak sermayeyi kediye yükleriz.

 

millet karapara aklar bizim derdimize bak. daha ahlaklı olduğu kesin ama mantık kısmında tıkanıyorum :P

 

paravan şirket mi ahlaklı? ben sadece iflas etmemeye çalışıyorum yahu :)

 

paravanın amacı karapara aklamak olmadığı için ahlaklı sadece yoksa mal canın yongasıdır. illa ki bir yol bulmalı :P

 
Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!