... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

kadınlar matinesi

Bir araya gelip en uzun konuşabildiğimiz, 2 saat. Lisedeki arkadaşlarıma sırtımı dönmüş değilim, muhtemelen gerçekten sex and the city olsak da kalkar giderim masadan ama of bu evlilik muhabbetleri, off bu kafalar yok mu...

2 saat diyorum işte, en fazla. Sonra, yoruldum deyip kalkıyorum. Çünkü yorgun gelmesem de yoruluyorum, aklım da almıyor ya mesela "ayrılsak ben daha iyisini bulurum" diyor biri. Nereden geliyor bu güven? "Nereden geliyor bu güven?" diye soruyorum.

Nereden geldiğini söyleyeyim; bulduğu adam o kadar prototip olacak ki yani yüzüne bakılır/fena para kazanmayan/arabalı/en az lisans mezunu/iyi aile çocuğu olacak, ki, yüzüne bakılır/fena para kazanmayan/arabalı/lisans mezunu/iyi aile kızı olan arkadaşıma baksın.

"Çünkü" diyor arkadaşım, "bizim gibi düzgün kızlar çok az."

Erkeklerin şimdi değilse de günün birinde "düzgün kız" arayışına girecekleri fikri, hani pişman oldukları zaman/zevke doydukları zaman/huzur buldukları zaman dönecekleri bir düzgün kız olma fikri, arkadaşlarımın hiç yalnız kalmayacaklarına dair inançlarını pekiştiriyor. Kendi adıma, ben erkeklere bu kadar güvenmiyorum.

Endişeleniyorum tabi, ya aşk yoksa diye endişeleniyorum bazen, yalnız ölecek olmaktan çok, deneyip de duvara toslamaktan ve sonunda "denedim olmadı" cümlesini defaatle kurabilecek olmaktan, bunun bana zarar verecek olmasından, sonunda fark etmeden ve istemeden değişecek olmaktan ötürü endişeleniyorum. Çünkü biliyorum ki bir şey olacaksa senden, benden, bizden olacak.

Ama bu benim, o düzgün kız da ben değilim ve ben -özellikle bu aralar- böyle, mutluyum.


(10 Şubat 2011, İstanbul)
Görsel: http://weheartit.com/entry/6734806

4 yazmadan duramayan var!:

"bizim gibi düzgün kızlar çok az." çok yanlış bir dayanak. sırf benim etrafımdaki düzgün kızları (!) toplasak yeryüzündeki erkek stoğunda büyük bir azalma olur. iyisi mi düzgün olmamak ve az kalacağımız günü beklemek. işte o zaman "bizim gibi tıynetsiz çok az" primi yapar parsayı toplarız.

 

Hahaha ulan ne güldüm ofisin ortasında, hatta yanımdaki arkadaşa okuttum yazdığını. "Tıynetsiz" süpermiş!

Herkes gider mersine diyosun. Bizimkilerin düzgün anlayışı bize göre gerçekten ünlem işaretli ama Jane Jones. Seni tanımıyorum, hakkında laga luga yapmak istemem ama onlara göre (ya da onlara nazaran) ben düzgün değilim mesela. Yani biz hala bu olduğumuz şeklin ekmeğini yiyebiliriz.

Tabi şöyle de bir gerçek var; bu lafları eden arkadaşım gerçekten hiç bekar kalmadı ve ben 2 yıldır resmen, daha uzun süredir ruhen yalnızım.

 

bak ne güzel demişsin "2 yıldır resmen, daha uzun süredir ruhen". hiç bekar kalmayan arkadaşının ilişkileri ne durumdaydı kimbilir? bok atmak değil derdim. kişinin işi kendinden bilmesi, ben de yıllarca yalnız kalmadım ama resmen. açıp içine baktın mı ohooo...

yap hakkımda laga luga =) ben de düzgün değilimdir kesin. hem erkek arkadaşına "naber lan yarraam?" diyen kızdan sevgili-eş olur mu hiç? :P dur ben acı biber süreyim ağzıma.

 

Valla eğer o kızdan sevgili olmuyorsa ben de sıçtım. Bak sıçtım mıçtım derken gene sıçtım. Ohoo, hepten sıçmışım :)

Düzgün değiliz abi bu kafayla. Ama ben öyle düzgünün bulduğu sevgiliyi napayım. Hem bizi de böyle kabul etsinler (e böyle deyince de yalnız kaldık) Bu her ucu boklu bir kartanesi, yani öyle değnek meğnek kurtarmaz bu durumu :)

 
Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!