... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

Al sana Burak be ya!

Zaytung'a rakip çıktı, bundan sonra dost meclislerinde muhabbet ve şenlik konusu bu olacak: TDK Kişi Adları Sözlüğü

Dün akşam ani bir kararla her birimizin isminin anlamını aratırken öyle bir yere geldik, gülmekten gözümden öyle bir yaş geldi ki, mutlaka paylaşmalıydım bunu.

Yazdığımız isim Burak'tı. Üç tane isim çıktı karşımıza: Akburak, Alburak ve Burak. Burak'a tıkladık...



Burak: Hz. Muhammed'in Miraç Gecesi'ndeki biniti

Binit ne yahu? Binek hayvanı çok uzun gelmiş, binit deyivermişler kısaca. Peki dedik, diğer isimler ne ola ki; çünkü ak bir at olabilir pekala ama alı nasıl oluyor? Hz. Muhammed'in Miraç gecesindeki yuvarlarına akyuvar ve alyuvar mı deniyor?

Bakın bakalım nasıl oluyor...

Akburak: Hz. Muhammed'in Miraç Gecesi'ndeki temiz biniti

Alburak: "İşte Burak" anlamında kullanılan bir ad

Kızım olursa "huzme" koyacaktım adını ama şimdi oğlum olsun diye sabırsızlanıyorum, Alburak'tan daha anlamlı bir isim daha düşünemiyorum! :)

2 yazmadan duramayan var!:

ahaha görsel süpermiş yahu, belki de bu Burak'ın türü binit? Binit türünde bir bineğe binerek yukarı çıktı, olabilir mi? neyse görsele gülmeye devam, kuyruğa ayrıca gülünebilir ehehe

 

Onurlu ben de geçenlerde bunu düşünüyordum, isabetli oldu yazıya değinmen. Şimdi... İsmet Berkan'ın aktardığına göre; "...Hz. Muhammed, melek Cebrail’le birlikte uçan atı Burak’a binerek önce Kudüs’e gelir, burada halen ‘Harem-i Şerif’ veya ‘Mescidi Aksa’ olarak bilinen (Yahudi ve Hıristiyanların ise ‘Tapınak Dağı’ dediği) yerde bir rekât namaz kıldıktan sonra, dağın tepesindeki ‘kaya’ya basarak cennete yükselir."

Yani binitle uçmuyomuş. Kaldı ki madem at uçuyor ki görsel de böyle, o zaman neden binmişken gidivermiyor diye düşünmedim değil :) Arabayı Levent'e bırakıp metroyla Taksim'e gitme kafası olabilir :)) (bu esnada metroya da bi kutsallık atfediliyor tabh. bir hırkanın ilmik ilmik yurdun çeşitli köşelerinde olması ve her birinin kutsal olması mantıklıysa, bu da öyle.)

Yazı şurada: http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=RadikalYazar&ArticleID=946056&Yazar=%20&Date=&PAGE=17

"Binit" türü konusunda haklısın sanırım. Bence de at-eşek çiftleşmesi ürünü katır gibi bir şey bu. Burada bir kuş (martı?), bir tavuskuşu, bir at ve bir kupa kızı çiftleşmiş ve binit olmuş diye düşünüyorum. Quadruple penetration. Bir genetikçi olarak açıklamam bu yönde.

 
Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!