... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

Liseli Olmayan Ev Arkadaşı Aranıyor

Başkalarında da bu huy var mı bilmiyorum ama bende şöyle bir huy, daha doğrusu şöyle bir meyil var: Birinin benden küçük olduğunu biliyorsam ona biraz daha şefkatli davranasım, güzel veya doğru bir şey söylediğinde katılmaktan öte “aferin” diye sırtını sıvazlayasım geliyor. Bu twitter’da takip ettiğim liseli (gerçekten liseli olduğunu öss sonuçlarını paylaşınca anladığım) güruh için de geçerli, arkadaşlarım için de, tanıdığım insanların arkadaşları için de.

Bazı insanlar o kadar net koyuyor ki o mesafeyi araya, kaç yaşında olursam olayım biliyorum ki annesi veya bilindik bir-iki kişi olmadığım sürece sözümün herhangi bir hikmeti olmayacağı gibi, her tür “aman bu da ne diyor be” bakışına ve tepkisine maruz kalacağım. Bunu yapan insan benden küçük olduğu zaman, bende şalterin daha bir kıvılcımlar çıkararak atması, işte o biraz önce anlattığım meylimin bir yan etkisi.

Bir çeşit savaş yaşanıyor; teke tek, ikiye bir, diğer cephede ikiye bir. Sonunda yenişilebilen bir savaş değil bu. Ben giderek daha az yarayla atlattığımı düşünüyorum, çünkü öyle saçmasapan gülmelerime takılmasını veya “şimdi çok gereksiz bir şey anlattın” tepkilerini giderek daha az kaale almayı öğrendim ve öğreniyorum. Kendimi karşımdakine göre değiştirmekte; karşımdakini anlattıklarıma değil de, anlattıklarımı karşımdakine ayarlamakta beis görmeseydim zaten konuşurkenki detaycılığımdan şikayet eden eski sevgilimden ayrılmamış olurdum belki de. Şimdi ortada böyle bir gerçek varken, söylenmesi gerektiğini düşündüğüm sözlerimin birkaç suskun bakışa kurban gitmesine izin verecek değilim belli ki.

“Beğenmiyorsan okuma kardeşim” der gibi, “beğenmiyorsan konuşma kardeşim” Sorun yok. Seninle konuşmadıklarımı ben nasılsa içimden çıkarıyorum. Belki başka bir formda. Belki kucağımda bilgisayarla oturma uğruna. Ha, ben istemezdim evimin bu nedenle internet cafeye dönmesini. Ama insan ev arkadaşı seçerken aynı zamanda bir hayat ve bir karakter de seçiyor. Ona az veya çok benzeyeceği bir karakter.

Ev arkadaşları oldukça önemli. Mesela bende iyi bir tane var.

0 yazmadan duramayan var!:

Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!