... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

Nakka!

Sonra bana dönüp de TDK'yı neden sevmiyorsun, demeyin.

"Nakka" dinleyesim geldi bugün, açtım bi grooveshark, bir de bu nakka tam neydi diye hani elimin altında TDK var bi bakayım dedim, yok ki arkadaş!

ekşisözlük'te var ama, ne de olsa kutsal bilgi kaynağı. Tabi.

O zaman Türk Dil Kurumu ne yapıyor, koyalım oraya da iki tane suser (ya da Tuser -t büyük-) onlar da takılsın sözlükte, açılan başlıkları cümle içinde kullansınlar Halit Ziya'dan filan...

Zaten TDK deyince aklıma masanın altına örgü şişini saklamış, Türk kahvesi içip Çalıkuşu okuyan hanımteyzelerden başka bir şey gelmiyor. Kimse kusura bakmasın.

3 yazmadan duramayan var!:

1532 yıldır dinlememiştim nakka'yı, oh açtım dinliyorum şimdi. yalnız argo anlamı da fenaymış şarkıya adapte edince :)

 

nakka ve TDK bağıntısı ilginç :D

 

düşünmedim değil şimdi nakka acaba türkçe'ye veya türkiye'deki şivelerden herhangi birine ait değil midir acaba, boşuna mı laf attık diye...

neyse ben tdk'ya burdan laf sokamazsam başarısız yazım kılavuzundan sokarım, sorun olmaz.

 
Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!