... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

Bir çift, bir tek daha kaç kişi eder?

Bir 'çift'li tatilden birkaç saat önce döndüm; bir başkasının bana hissettirdiklerini yazacağım.

***

Bekarlığına çok alışılan arkadaşın, hele de yakın bir hemcinsse, biriyle beraberliğine alışmak zor oluyor. Hem de kendisinden daha mıçmıç kafada bir adamla beraberliğine! (mıçmıç'ın tanımı için bkz. yazı sonu notu) Kıza daha bir meyletmekle beraber, hem kız hem erkek tarafıyım; bu da bana hiç tanımadığı bir adam hakkında sırf sevgilisi seviyor diye "ben de bayılırım ona!" diyen adamın suratına "yavşak!" diye gülme hakkı veriyor. Ya da onlar beni tanıdıkları için veriyorlar bu hakkı, neyse.

Ama zor. Beraber olduğu adama benzemeye başlayan kız arkadaş zor. Onların yanında yalnız olmak da zor. Başkalarının gözünde de, sözünde de gördüm bu zorluğun yaşandığını. "Ne oldu?" "Yok bir şey." "Söyle söyle"lerden çıkan şey "çok uzun zaman oldu be bellatrix" oldu çünkü.

Böyle zamanlarda kimin daha uzun süredir bekar olduğu ve yaşanan hangi flörtlerin ne kadar ne sayılacağının çetelesinin tutulması kaçınılmazdır. Cibinlikli, pof pof bir yatağın içinde çekilebilirden öte sevimli olur bu pijama sohbetleri.

***

Müzmin bekarlığının bitişine şaşırarak salaklaştığım başka bir arkadaşım geldi aklıma. Demirlerde bana "şimdi ben bu lambaya seni çok seviyorum desem mi, ama diyemiyorum işte" diyen arkadaşımı, hiç tahmin etmeyeceğim bir ilişki içinde buldum. Bahane değil bu ama, benim ayrılığımın da tam üstüne geldi (benim bekar, onun ilişkide olduğu bu durumun 80 yılda bir görüldüğü esprisi de geçmiştir aramızda).

Salaklaştım, gerçekten saçma davrandım bir süre. O fark etti veya etmedi, erkek sonuçta. Bir gün otoparktan eve doğru yürürken geldiler bana. Aydınlandım. Aradım, dedim ki kusura bakma, ben neyim ki seni veya sevgilini, ilişkini yargılıyorum.

Anlamadı, bir şey fark etmemiş. Ben yine de saçmaladım, bir daha olmayacak, senin için çok sevindim, diyebildim kapatmadan.

Durum aynı değil, sevgililer aynı değil, sevgililerle benim ilişkilerim aynı değil. Salaklaşmamın türü de aynı değil, ama benzer.

Neyse ki 2+1'lik İtalya biletine dahil olmamışım deyip Polyanna'ya bağlayalım gitsin.

***

İstediğim bir tatil var. Yalnız başıma, veya yalnız olabileceğim bir birliktelikle. Birlikteliğin illa ilişki demek olması gerekmediğini biliyorsun, bu kadar zamandır yazdıklarımı okuyorsan. Daha önce de demiştim ya, ben yazarken kendi işine bakacak biri olsun bir kol mesafesi kadar uzağımda. Mezunlar Günü'nde okuldan aldığım defterciği daha hiç kullanmadım, telefona herhangi bir şey yazmak beni illet ediyor. Bu yazı da gördüğün gibi saçmasapan bir yere gidiyor. Yerin altında bir anakonda yılanının geçtiğini fark ettiğim sevgili evime kavuşmama ve uzun sürelik orucumu bozmama ver. Anakonda da ayrı bi konu, hadi hayırlısı.

0 yazmadan duramayan var!:

Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!