... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

OMG they killed celibacy!

Bugün ofiste bir arkadaşın yanına geçmiş harıl harıl sözleşme hazırlarken, bir suskunluk anında içeriden gelen sese kulak misafiri olduk ister istemez:

"Hayır hayır, zaten özel bir aydınlatma olmayacak, sadece masaların üstündeki mumlar ve ışıklar. Evet, tabi. Hıhıı, ben şarkıya filan hiç karışmıyorum DJ bildiği gibi çalsın. Yalnız pasta müziği lazım, onu napıcaz hiç bilmiyorum..."

Yanımdaki arkadaşla eşzamanlı olarak kafalarımızı masaya vurduk. Bu harekette, bu muhabbete ilk kez maruz kalmayışımızın da etkisi var tabi (Yukarıdaki şahısla aramızda geçen ve her şeyi özetleyen tek anektodu bilahare yazacağım dedim, yazdım. Buyrun.)

Hayır, son zamanlarda bir evlenme çılgınlığı mı var, yoksa benim etrafımdaki insanların evlenme yaşı mı geldi? Bu gelinlikçilerin telefonları kimin için çalıyor?

Evlenmenin ve genç-sevimli-ve-de-evli çiftlerin revaçta olduğu bir gerçek. Hem genç olup dışarılarda gezip tozar ve genç olmanın tüm nimetlerinden yararlanırken hem de sevdiğin insanı yanında tutuyor ve onunla legal / helal yoldan sevişiyorsun. İyiymiş vallahi.

Bir de insanların kendilerinin bulamadıkları hayata olan ilgisi midir nedir; bu tip çiftler ay-canııım çok seviliyor. Bir evli çift blogu buldum, evlere şenlik!

http://taza-and-husband.blogspot.com/2010/03/more-married-friends-yes-please.html

İkibin tane filan izleyicileri var ve pazar günü köpekleriyle dolaştıklarını, haftasonu nerelere gittiklerini bol bol anlatıyorlar - sadece! İnanılmaz.


Yukarıdaki yazıyı özellikle seçtim. Şimdi canım istemiyor ama bir gün de evli çiftlerin başka evli çift merakıyla ilgili atıp tutarım belki; onu da müzmin bekar Bridget Jones'a bağlarım... Ya da hadi kalmasın be ya, attım tutun: Evli çiftlerin artık evli oldukları için kendilerini bekar arkadaşlarının anlamayacağını ve ancak dörtlü olunursa muhabbette denge kurulabileceğini düşünen kısmı, tekil arkadaşlarıyla fazla görüşmez ya da görüşemez. Sadece evli çiftler için değil, çok mıçmıç* sevgililer için de bu durum geçerlidir. Aslında mantıklı; eğer çok mutluysa bir çift, sevdikleri insanların evlenerek daha mutlu olacağını, sevmediklerinin de hıhhonlarıkimsevsin kesin mutsuz olacağını düşünerek, her şekilde ve kıtada evliliği yaymaya çalışırlar.

Bağlıyorum: Bridget Jones da kendini tek teker olarak aralarında bulduğu bu kitleyi görünce, somurtmaktan kendini alamamıştır tabi: "The only thing worse than smug married couple; lots of smug married couples."

Her evli, kibirli olacak diye bir kaide yok elbet. Hem bakmayın, yukarıdaki blogu ben de izliyorum...


* Terim için Jerfi'ye teşekkürler. Bu terim illüstrasyonludur: Elinizin tüm parmak uçlarını birbirine değdirin. Aynı işlemi öbür elinizle de tekrarlayın. Şimdi ellerinizi, parmak uçları birbirine değecek şekilde karşı karşıya getirin ve birbirine hafifçe vurun. Bir mıçmıç deme süresi, 2 ila 3 mıçmıç hareket süresine eşittir.

0 yazmadan duramayan var!:

Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!