... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

♀, ♂ ve tuvalet sorunsalı

Yonca Evcimik ilk çıktığında, aboneyim abone zamanlarında yani, hiç boynundan çıkarmadığı bir kolyesi vardı, upuzun zincirli bir ♀ sembolü.
"Sağım sarımsak solum soğan" lafı insanlara sağını solunu karıştırmamak konusunda nasıl yardımcı oluyor, hiç anlamamışımdır (insanların sağ eli sarımsak mı kokar mesela?) Benim için yazı yazdığım eldir sağ, o kadar. Bazı sembollerin ne olduğunu hatırlamak ise bu kadar kolay olmuyor; hele zıtları da varsa: ♀ ve ♂ gibi. Nereden bileceksiniz hangisinin kadın, hangisinin erkek demek olduğunu?
Daha önemlisi, hatırlamak zorunda mısınız bir tuvalet girişinde bunu?

Burc Beach, Kilyos

Ben kadın ve erkek cinsel organlarını simgelediklerini düşünürüm hep bu sembollerin, ve aklımda öyle kalmıştır yıllardır, hiç şaşmaz (fizyoloji Ch26'yı beklemedik tabi bunları öğrenmek için). Yoksa Yonca Evcimik de o dönem kocasının hatırına filan, erkek cinsiyet sembolü taşıyor olabilirdi boynunda pekala.

Ancak, insanların böyle şeyleri bilmek zorunda olduğunu düşünmüyorum. O yüzden, madem kadın, erkek, bayan, bay, erkişi, hanımkişi filan yazmak istenmiyor tuvalet girişine, o zaman esprili bir şey yapılsın şöyle:

Chefoods, Ayayorgi - Çeşme (öyle zırtapoz bir yer de değil)

Herkes anlasın işte hangi tuvalete girdiğini, önce birinin girmesini bekleyip yönünü belirlemeden...

Hayatın her alanında mizahı seviyoruz, destekliyoruz!

0 yazmadan duramayan var!:

Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!