... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

Böyle mi Olacaktı? #2

Yerli dizilerdeki sorunların en önemli kaynağı erkek başrollere seçilen isimler. Bir kadın gidip adı Baran, Seymen, Savaş, Seyhan filan olan adamlarla beraber olursa bir an önce telli duvaklı, atlı çeyizli düğün kurulması ve akabinde kadının "ben burada yaşamak istemiyorum" demesine neden olan "geniş aileyle ve özellikle kayınvalideyle konakta yaşama" fikrinin hayata geçirilmesi kaçınılmaz. Yani kavuşma döneminden sonra diziler bitecekken, aile faciası ile giderek uzamakta.

Konunun orta yerinde bir aşk olan tüm yerli dizilerde kadınlar aynı sebepten isyan etmekte.

Halbüse, o adamların adı Can, Buğra, Berke filan olsa mis gibi ayrı bi eve çıkılır şöyle ufak tefek, yeni evliler için olanlardan ve bu after-vuslat kavgalarının hiçbiri yaşanmaz, diziler çabucak biterdi.

Töre dizisinin olmazsa olmazı beyaz şal veya tel sarma olur mutlaka bu kayınvalidelerin kafasında. Bu yandaki de en sevilen örneklerden Asmalı Konak'tan (evet, solda gördüğünüz Seymen ağa).

1 yazmadan duramayan var!:

ya feci derecede dizi yazasim var sole son 3 senedir..
hatttt bak orda bi daktilo gordum.. one way tickets gordum..

 
Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!