... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

Fon Müziği

Yazı yazamayan, ya da yazamayan demeyeyim hadi, yazmayı tercih etmeyen, kafasında bile olsa düşüncelerini yazıya çevirmeyen adamdan daha çok çıkıyor "profesyonel müzik dinleyicisi". Onun için müzik, bir amaç. Eşliğinde rahatça kızabildiği hard rock. Bağırabildiği heavy metal. Dans edebildiği pop, disco. Kendinden geçebildiği elektronik. Ders çalışabildiği klasik. Uykuya dalabildiği jazz. Ama müziğin kendisi.

Yazı yazan adam içinse müzik bir amaç değil; araç gibi. Önünde rahatça düşünebildiği fon müziği, ne olursa. Onun çağrıştırdığından sözcük çıkaracak; veya o müzik zaten içindeki sözcüğü çıkarmasına yardım edecek ya.

Böyle düşündüm uykuya dalarken. Kafamda Loreena McKennitt çalıyordu.

(23 Şubat 2010, Fulya)

0 yazmadan duramayan var!:

Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!