... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

think small

Kurumsal maillerin altında turkboard, dostyakasi filan gibi forumlarda kullanılanlar gibi gösterişli imzalar atılması veya imza altı edebiyatı yapılması beni hep güldürmüştür.


İş ucuz edebiyata gelince, kulağa güzel gelen üç-beş kelimeyi yan yana getirmek kafi. Ne anlama geldiklerini düşünmeye bile gerek yok, insanlar bakıp "vaaay" ya da "vaouuww" desin yeter.


Bugün karşıma çıkan bir örnek şu: "Meeting Your Needs - Exceeding Your Expectations" Diyor ki, ihtiyacınızı karşılarım, beklentinizin üstüne çıkarım. Bu da demektir ki, sizin beklentiniz aslında ihtiyacınız olandan düşük. Yani, siz küçük düşünüyorsunuz!


Bir şeyi yazarken bakmalı kişi, bu nereye gidiyor, ne anlam ihtiva ediyor, ben acaba "zoru başarırım, imkansız zaman alır" tarzı bir imza atmaya çalışırken (e da eşit derecede kötü ya) kendimi komik duruma düşürüyor olabilir miyim...


Söylüyorum size, bu korprıt hayat da en az forumlar kadar kötü ve böyle olduğu sürece, ben ona laflar hazırlamaya devam edeceğim.


0 yazmadan duramayan var!:

Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!