... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

uçurtma haline

bizim de ne süslü uçurtmalarımız vardı,
alıp başlarını gitmediler mi?
gözümüzden bile esirgerdik
hangi birinin ipi kaldı elimizde?

(Rıfat Ilgaz)

Bir aralar mutluluktun, huzurdun, serinliktin, özgürlüktün, ışıktın kendin kadar bana da. Havalandın, havalandıkça daha çok havalandın. Yanında değildim, arkanda değildim; ipin ucundaydım artık. Kesildim, nefesten. İpin ucunda olan herkes gibi.

Ama sen uçacaktın yeter ki. Havalan, havalan, havalandıkça daha da zorlaş, daha zor olsun tutması seni (kimin tutması? önemsiz). İpini zorla, yüksel, yüksel, rüzgarı arkana alma rahatlığında, huzurunda olma hiçbir zaman, ne demiş Churchill, ona karşı durmalısın, o zaman yükseleceksin ancak! Zorla biraz daha, sen çektikçe iplerin kessin ellerini (kimin ellerini? önemsiz).

Sen özgürlüğün sembolüsün. Daha iyi bir isim olamazdı senin için. Buyruk, belki. Ama başına olacaksa. Başına buyruk, tek başına, buyruk.

Bu yurtsuz kalbine, uçurtma haline, sana da yazıklar olsun.
(Ama sen uç yeter ki.)

görsel, bir arkadaşımdan, bizzat kendisi.

2 yazmadan duramayan var!:

resimde güzel yazıda güzel :)

Nyks

 
Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!