... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

Ben de Gümüşdil olacağım!


"Since the dawn of time, storytellers have enchanted audiences with their words. But there is an even rarer gift. There are those, who by reading out loud, can bring characters to life. Out of books and into our world. Most of these Silvertongues, as they are know prefer to keep their skills a secret but some do not even know this gift is theirs, until it is too late."



Bu aralar hayatım evde oturup kitap okumak ve kendi halimde yazmaktan ibaret oldu iyiden iyiye, diyordum ki, beş dakkada değişti bütün işler. Yerimize kimseyi yetiştiremediğimiz ve kimselere devredemediğimiz gönüllülük projemiz BUmanzara'yı ikinci plana almanın zamanı geldiğini düşündüm belki de. Ya da sadece, yayıp oturamayan biri olduğumdan da olabilir. Sonuçta, başıma bir iş aldım ve bu konuda inanılmaz heyecanlıyım! Görme engelliler için sesli kütüphane projesindeki seslerden biri olacağım. Heyecandan, kayıt cihazlarından duyduğum kendi sesimden nefret ettiğimi bile unuttum, o derece.

Boğaziçi'nde öğrenci olduğum yıllarda nasıl gözden kaçırdığımı anlamadığım bir proje bu: GETEM (Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı) tarafından gerçekleştirilen, en son Türk Telekom ile "telefon kütüphanesi" işbirlikleri sayesinde ülke genelinde cayır cayır reklamı yapılan bir sosyal sorumluluk projesi. Detayların tümüne değilse de bir kısmına hakimim, ama okuyacağım kitapların tercihi tamamen bana mı bağlı olacak, iletilen taleplere göre mi yolumu çizeceğim, onu henüz bilemiyorum. Eğer tercih benim olacaksa, Ferenc Molnar'ın yıllar önce okuduğum Pal Sokağı Çocukları'nı okumak isteyeceğim sanırım ilk olarak.

Bugün televizyonda hiç dinlemediğimi sandığım reklamlar arka planda dönerken Inkheart filminin yukarıdaki sözlerini duydum... "
There are those, who by reading out loud, can bring characters to life. Out of books and into our world."*

Ben de Gümüşdil olacağım!




* "Öyleleri vardır ki, yüksek sesle okuyarak karakterlere can verirler.
Onları kitapların dışına çıkarır ve bizim dünyamıza getirirler."

2 yazmadan duramayan var!:

valla çok iyi be, helal olsun.

ben de bet sesimle hariçten gazel okuyabilirim, eğer mümkünse. Napmak lazım?

 

Çok iyi değil mi hakikaten! :)

GETEM'in şeysine tıkla yukarıda, orada zaten nasıl kitap okuyabileceğini yazıyor. Sen de yapabilirsin, uzakta olman fark etmeyecektir; 3 ayda 1 kitap okuyorsun tek sınır o.

 
Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!