... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

MEB osurursa TÜBİTAK sıçarmış.

Bi memleket düşünün ki, orada al selefini vur halefine bir adam Milli Eğitim Bakanı seçiliyor: "Anasının ak sütü gibi helal"bir profesörlük ve kendisini "üniversite öğretim mesleğinden çıkar"an, temyizi de reddedilmiş bir intihal (aşırma) girişimi var.

Bir memleket düşünün ki, devlet adamlarının kolu dört yana uzanmış, kalitesizlik kadrolaşmış çıban gibi...

18 yaşındaki Barış Paksoy, İstanbul Erkek Lisesi 12. sınıf öğrencisi. TÜBİTAK’ın lise öğrencileri için bu yıl düzenlediği Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’na 27 Ocak’ta “Ramanujan Asalların Genelleştirilmesi” başlıklı matematik projesiyle katıldı. Çalışmasına güvenen ve yarışmadan iyi bir derece almayı uman Barış, 24 Şubat’ta TÜBİTAK İstanbul Bölgesi Koordinatörü Prof. Dr. Ulvi Avcıata tarafından gönderilen ve “Seviye üstü çalışma olduğundan projeniz reddedildi” şeklindeki e-postayı görünce şok yaşadı.

(...)

Ünlü matematikçi ve Barış’ın da Nesin Matematik Köyü’nden öğretmeni Ali Nesin, asıl olarak TÜBİTAK’ın raporunun seviye altı olduğunu söylüyor. ‘Seviye üstü çalışma’ ibaresinin çalıntı anlamına geldiğini ifade eden Nesin, “Herhangi bir açıklama yapmadan, sadece çalışmanın seviye üstü olduğunu söylemek insana kara çalmaktan başka bir şey değildir. Asıl TÜBİTAK’ın raporu seviye altıdır. Bir bilim kurumu, genç yaştaki parlak bir çocuğun moralini bozuyor, mahkeme kapılarında uğraşmasına neden oluyor. Bir öldürmedikleri kalmış” diyor.


Bir memleket düşünün ki, orada suçsuzluğu kanıtlanana kadar herkes mahkum, özgünlüğü kanıtlanana kadar herkes intihalci sayılıyor.

Bir de bir memleket düşünün ki koyun can, kasap ego derdinde. Her daim liseli İstanbul Erkek Liseliler değmesin, yağlı boya!
http://twitter.com/#!/bellatrixbegins/status/95812032846241792

Bir memleket düşünün, içiniz kan ağlarken katıla katıla gülüyorsunuz bu basiretsizliklere...
Gülmek daha kolay o memlekette.

(27 Temmuz 2011, İstanbul)


Kaynakça:

dişe diş, kana kan, intihal intihal!


bizi kınıyor ve bize laflar hazırlamış...

"seviyeyi yükseltme lan piç!" buyurdu TÜBİTAK

0 yazmadan duramayan var!:

Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!