... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

b for bellatrix

isim.(bir karakter).soyad diye alınıyor şirkete ait mail adresleri. (İleriyi göremeyen üç-beş IT’cinin işi bu sanırım; adı Ali Veli olan adam için kullanıcı adını AV123 diye verirsen, şirket büyüdüğünde birçok AV olması kaçınılmaz olur ve sonra daha saçma bir aksiyon alarak “o zaman ortaya bir karakter daha koyalım bari”ye gelirsin.)

İşe başladığım ilk gün “ee, senin orta harf ne olacak?” dediler, düşündüm. İkinci bir adım olmayışına hep sevinmişimdir, ama bu kez işe yarardı bak. Ufukta ikinci bir soyad da olmadığına göre... “b olsun işte” dedi kuzen. Ya ne olacağıdı ya?

bellatrix’in b’si, cuk oturdu adresime. adımla soyadımın ortasında, benden içeri olan ben. En güzel yerinde duran içimin. Ben bazen kendimden çıkıyorum, bellatrix oluyorum, tek isteğim ofisteki bilgisayarın başından kalkıp evdeki bilgisayarın başına gitmek oluyor. Asosyal veya bağımlı, ya da chat delisi değilim (msn’e en son girdiğim zaman son BIO409 lab raporunu yazdığım zamandı) Sadece bilgisayarımın başına oturmak istiyorum. Sessizce, müzik bile çalmadan belki. Oturup şu aklımı dökmek istiyorum. Yapabilsem... Durdurabilsem kendimi, dünyayı bir anlığına...

“I turned silences and nights into words. What was unutterable, I wrote down.

I made the whirling world stand still.”

Arthur Rimbaud

... durdurabilirim diyorum sonra. Kendimi hem çok çaresiz, hem her şeye muktedir hissediyorum bu aralar, bazen sırayla, bazen ikisi birden. Halim olsun, yakıp yıkar, en güzelini yaparım yeniden gibi sanki. Yeniden yaparım ve masanın altından yaparım, kimse bilmez, görmez.

Tsumun çalıştığı ajansın sahibiyle tanışmıştım. Sağduyulu, mantıklı bir kadındı, her şeyi bırakıp stajyer gibi çalışamayacak olmama hak verdi ama gözü de beni tuttuğundan, bir yandan da Tsum hakkımda konuşup durduğundan olacak, tekrar görüşmeye çağırdı beni ve hemen, projelerinden ikisine dahil etti. Şurada ve eşlik eden feysbuk sayfasında okuduğunuz şeyler benden çıkmış olabilir, veya bir online otomobil dergisinin yeni sayısı tümüyle benden sorulabilir. Çok heyecanlıyım. Dostlarla gittiğimiz Hangover 2 çıkışında müzik dinleyerek eve yürürken elimi kolumu sallayarak yolda sekecek kadar, hazır ayakta olan elimle çalıştığım yeri selamlayacak kadar heyecanlıyım.

Artık kendimi ve istediğim başka şeyleri düşünebilecek zamanım daha çok. Son zamanlarda verdiğim en iyi karar, iş değiştirmekti.

Düşeş böyle olur.

(Aksesuarlar: Bahar'dan bana istifa hediyesi küpelerim)

2 yazmadan duramayan var!:

Hayırlısı olsun. Mutlu olmana sevindim.

 

Veee Vladimir'in bellatrix'e sen diye hitap ettiği ilk gün, tüm yurtta şenliklerle kutlanıyor!

 
Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!