... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

Bu yazı yazılırken hiçbir hayvan zarar görmemiştir.

Hayvanlar üstünde denenmemiş olması, bazı kozmetik ürünlerinde pozitif bir taraf olarak karşımıza çıkıyor ya...

Bu araştırma işlerinin bir şekilde içinde olan, fakat bunların ilaç olmadığının da farkında olan biri olarak sormak istiyorum: Hayvanlar üstünde denemiyorsanız, direkt benim üstümde mi deniyorsunuz lan bunları?

Yani ben bir ağrı kesici yutarken bunun sıçanda, köpekte ve tavşanda ne gibi etkileri olduğunu, farmakokinetiğini, farmakodinamiğini, milyonda bir görülen yan etkilerini biliyorum da; bir göz kaleminin beni alerji yapıp yapmayacağını veya kör edip etmeyeceğini bilmiyor muyum?

Bu "klinik deneylerle kanıtlanmış"lığın testleri insanda başlıyorsa da aynı şey geçerli: Bu deneye katılmış ilk kişi, ürün hakkında laboratuvar düzenindeki etkilerden öte hiçbir şey bilmiyor, değil mi?

Bu durumda bir kozmetik ürününü ilk deneyen olmak, bir ilacı ilk yutan sağlıklı insan olmaktan daha tehlikeli olabilir.

0 yazmadan duramayan var!:

Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!