... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

Kirlenmek Güzeldir?

İyi bir pazarlama taktiği olsa ve insanların illa ki bakacağı bir yer olması bakımından billboard'lardan daha başarılı olsa da, ben sevmiyorum alışveriş-merkezi-tuvalet-kapısı-arkası reklamlarını...

Hele şöyle şeyler gördüğümde, iyice sinir oluyorum:

Eh ulan, hani "kirlenmek güzeldi"? Mortalitesi bildiğimiz ve hiç iplemediğimiz grip kadar olan bir domuz gribi çıktı, amaca uygun şekilde gündem değişti, pürel fiyatları ve satışları patladı, ee sonuç? "Temiz aile çocuğu ol, sonra öcüler yer seni."

Çocuk sırf dışarılarda oynasın, çamurlarda yuvarlansın diye belli bir yaşa kadar bilgisayar vb. almamayı düşünen biri olarak, yok yahu, diyorum, üstümü başımı temiz tutacağım diye heder olmamalı hiçbir çocuk. Olmaz ki zaten, çocukluğun ruhuna aykırı.

Evet, ben yılandan korkmam hiperaktif-pis yaramaz çocuktan korktuğum kadar. Ayrıca ben küçükken oturtulduğum örtünün üzerine saatlerce hiç kalkmamacasına oynamışım(dır); ama biliyorum ki o kadar ağırbaşlı olmak da iyi değil, hıncını ileride çıkarıyor insan, küçükken yapmadıklarını büyüyünce yapmak istiyor; o da sakil duruyor çoğu zaman... O yüzden çocukken yapmak lazım ne yapılacaksa; o yargılanmama özgürlüğünü kaybetmeden, en büyük sorun anneden yenecek azarken yapmak lazım.

Biraz kişisel mi almışım? Evet, tabi. Bence doğrusu bu.

O yüzden inadına, alayına isyan "Kirlenmek Güzeldir" işte!



0 yazmadan duramayan var!:

Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!