... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

mad as a hatter

19. yüzyılda şapka yapanlar, postu düzleştirmek için cıva kullanırlarmış. Cıva buharı solunduğunda, vücutta birikerek kalıcı beyin hasarına sebep olur, şapka yapan bu adamlarda titremeler, diş dökülmesi, koordinasyon bozukluğu, hafıza kaybı, depresyon ve endişe görülürmüş.

Buna günümüzde "The Mad Hatter Syndrome" denir, "mad hatter", Lewis Carroll'un yarattığı harikalar diyarından gelirmiş...

Kaynak: Fringe S03 ve sonra, http://www.naturalnews.com/016544.html#ixzz1P16YUkJA

5 yazmadan duramayan var!:

peki sole bisi var http://en.wikipedia.org/wiki/Alice_in_Wonderland_syndrome

ya keske bisi olsa, bole emotional veyahut visual olarak (istediin an, istediini) bakisacini degistirebilsen.. baya bombastik olurdu..

aaa bi dakika o var ztn ya.. haha! aydinladim!!

 

o var da yapması zor vec...

 

oha aydınlandım resmen!

 

Jane Jones, asıl bugün Robinson'da "definitive edition" vardı Alice in Wonderland'in... Böyle tek satırını kullandığı şiiri bulup dipnot yapıp, acaba Carroll bu şiiri neden kullandı diye irdeleyen cinsten!

 
Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!