... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

Kuralsızlar - mı?

Son birkaç gündür nükseden dans nöbetlerimin bir uzantısı olarak, dün uykudan ölmek pahasına Kuralsızlar filminin başından kalkamadım.

Bu arada, artık lütfen 1- bir Yahudinin gözünden ikinci dünya savaşı filmi 2- başbelası çocuklarla dolu bir sınıfı yola getirmeye çalışan idealist, inatçı öğretmen filmi çekilmesin istiyorum. Al sana Patates Kampanya!

***

Bu filmde de Antonio Banderas öğrencilere yardım etmeye çalışmak isteyip (niye yardım etmeye çalıştığı da bir soru işareti) neredeyse kovulduğu bir okulda, tabir-i caizse Hababam Sınıfı'nı eylesin diye başlarına konan bir dans öğretmeni. Kuralsızlar işte bu sınıfın öğrencileri. Hepsi birbirinden serseri, laubali; dejenere gençliğe örnek tipler. Ha, tabi ki kendi kendine kuralsız adını takan yok; filmin gerçek adı "Take the Lead". En iyisi olmasa da kötü çevirilerden biri sadece.

İşin entrikasında, sokak kavgasında, yo-nigga!'sında değildim de, dansları izledim oturup. Salon dansı ne kadar güzel bir şey yaa... Hayır çok entel dantel olduğumdan değil, yarın öbür gün dokuz-sekizlik bi film çeksinler ben ona da güzel diyeceğim ama o valsler yaa...

Bu tarz filmlerden beklenmeyecek iyilikte şov varmış bu filmde, içgüdüme uyup kanal değiştirmeyince gördüm. Bir de filmin sonundaki tango şimdiye kadar izlediklerimin arasında en iyilerden biriydi. Gerçekten doğaçlama olsa, en iyisi olurdu.

Hiç istidadım olduğunu sanmıyorum böyle salsaydı, rumbaydı, tarzım değil; erkek de mümkünse Harmandalı oynasın diye düşünen biriyim ama bu dansları izlemek bana büyük keyif veriyor. Kendim dans etmiş gibi kıpır kıpır oluyorum :)

2 yazmadan duramayan var!:

Daha geçenlerde Banderas'ın Tango sahnesini izleyip hayran olmuştum :)) Hatta profilimde paylaştım sanırım...

 

bi ara yine çeşitli profillerde hortladı, evet :)

 
Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!