... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

Mesela Örovizyon İçin Yazı





Bu oldu. Yazdıklarım benim önüme geçti sonunda, ama yazmadan da yaşayamıyorum, eh napalım, böyle olsun madem. Daha azına razı olmayacağımızı da önceden belirtmiştik.

Telefonlar 10 tane kısa mesaj saklayabiliyorken, 8 tane mesaj alanı bende mutlaka dolu olurdu. Onlar hep orada dururdu. Daha güzeli/komiği/daha güzel bir insandan geleni olursa, eskilerden birini siler, o yeni olanı saklardım. Eşyada da böyle huyum, ama yazılanlarda daha fazla. (Keşke insanların da daha güzeli geldiğinde birkaç tanesiyle olan anıları -ki bu anılar bizim hayalkırıklıklarımızdı- çöpe atabilsek). Şimdi... Muhabbette öyle bir yere kadar geri gidebiliyorum ki zaten oradan sonra gördüğüm, zoraki olmayan bir şey yok.  Benim dürüstlüğüm, tatlılığım, eşdüşüncenin çekiciliği falan geçmişte kalmış. İki günde geçmişte kalan -bunu biliyor(d)um- o yüzden daha söylenirken bel bağlayamadığım, ne güzel insanlar ne güzel düşünüyorlar hakkımda diyemediğim şeyler bunlar. Neden böyle dediğimi de açıkladığım üstelik. Kendimi yeterince açık ifade ettiğimi sandığım...

Haklarında karar vermem daha kısa sürüyor sonunda.
"Sevmek bir ömür sürer, 'bundan bişi olmaz' demek bir dakika"

///

Bir ergen deyişi vardır, "Gururun biterse geri dönme, çünkü senin gururunun bittiği yerde benimki başlayacak!" diye. Uyarlamak gerekirse, "geri dönün ya da dönmeyin, sizin ilginizin bittiği yerde benim merakım başlayacak!" Geçmiş zaman, geniş zaman, öngörülen gelecek zaman.

Kalbimin azıcık kırıldığını inkar etmiyorum. Belki çatır çutur kırılmıyor, ortadan ikiye ayrılmıyor ama kıyısından köşesinden kaybediyor işte. Kalbim küçülüyor. Her yıl Kıbrıs adası kadar kalbi erkeklere döküyorum.

Şimdi abartayım biraz, merakımın başladığı her sefer yaptığım gibi, çok şairane oluyor bak:

İnsanlardan çok büyük beklentilerim var.
Mesela vapura binmelerini bekliyorum.
... and point it home.

(~09 Ağustos 2013, Heybeliada)

*Hala Once'ı izlememiş olmayın lütfen. Sizin için söylüyorum.
Hem, bundan sonra gelen şarkı da güzeldir. Daha oralara gelemedik.

Görsel: Zeyyat Selimoğlu - Yavru Kayık kapak çizimi

3 yazmadan duramayan var!:

once ı izledim harikaymıs, teşekkürler!

 

yazmadan duramadım çünkü hem heybeliden yazmışsın huzur bulduğum tek yer nerdeyse, hem de huzur bulduğum filmdeki huzurlu şarkıyı paylaşmışsın. seni öpüyorum :)

 

Adsız;
Bir şey değil, sevindim.

winparella;
Ben de seni öpüyorum o zaman :)

 
Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!