... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

allaseñ

En sevdiğim ve en çok kullandığım sözcüklerden biri sözlüğe girmiş dediler, gittim baktım hemen:


Tabi Büyük Sözlük'te değil, Türkiye’de Halk Ağzından Derleme Sözlüğü'nde çıktı. Afyon'danmış ama merak ettim ñ nereden alıyor kaynağını; Kürtçe'den mi?

3 yazmadan duramayan var!:

Bloomberg tv'de kelime oyunu diye bir program var, dün cevabı bu olan bir soruyu sordular orda da. ev arkadaşımla iki afyonlu olarak "lan bu kelime afyon dışında da kullanılıyor muymuş?" diye hayretlere düşmüştük biz de.

 

Hah, kardeşim çok izler o programı, bana da o söyledi 'yaşadın, allasen sözlüğe girmiş' diye :)

Peki o n ne oluyor, pina colada gibi, allaseny mi okuyacağız bunu :) Bulamadım böyle bişi, bu konuda bilgin var mıdır bir Afyonlu olarak Buro?

 

Azicik daha gaza gelsem ben de katilacagim zaten o yarismaya: )

ben hep yazildigi gibi, allasen seklinde okundugunu duydum cocuklugumdan beri. n niye oyle yazilmis bilemedim hic. Ama bana kalsa yazilisi falan da yok o kelimenin. Allasen diyen bi afyonluya "su kelimeyi kagida yazsana" desek yazarken "boyle kelime mi olur" diye dusunur, yazamaz.

 
Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!