... yazı kalır.

bellatrix begins: batman gibi değil, anka kuşu gibi!

Arkası Yarın Reklamlar

Aslında baştan beri kılım şu son model Avea reklamlarına; kanımdaki testosteron seviyesi mi yoksa içimdeki Bir İstanbul Masalı izleyen kızdan mıdır bilmiyorum, erkek tarafını tutacağım izin verirseniz: Ozan Güven ne zaman Melis Birkan'ın karşısında Blendax reklamı triplerine girecek bir adam mertebesine düştü ülen? Yerlerde sürüklenmeler, konuşamamalar, aptal aptal hareketler filan...

Hayır Melis Birkan'ı seviyoruz, gıdısını sempatik buluyoruz, Issız Adam'ı izleyip bağrımıza da bastık, evet bazı afişlerde bildiğin inceltilmiş-uzatılmış olarak karşımıza çıkıyor falan fişman ama Ozan Güven lan! İkinci Bahar çekilirken Melis Birkan daha ergenlik sivilcelerini sıkmıyor muydu?

Bu konuyu bir kenara bırakıp, oturup bu Avea reklamı hakkında döktürmek için cuma akşamımı neden harcadığıma gelelim (ehm, umutsuz ev kadınlığımı yüzüme vurmazsanız sevinirim; ne yapalım, çok gitmek istediğimiz bir partiye beraber çok gitmek istediğimiz adamlar gitmiyordu). Bu reklam ne zaman Ozan'ın salyalarını akıtarak Melis'in peşinden koştuğu noktadan, dedeyle beraber muhallebicide oturma, dedenin "al sen al bu kızı" demesi ve kızın yüzünün kızarması noktasına geldi?

Artık reklamları da diziler gibi arkası yarın çektiklerinden olsa gerek, takip edemiyoruz. Veyahut, dizilere çok mana verdik efendim bi bölümde anlatılacak şeyi beş bölüme yayıyorlar diye, o yüzden hızlı çekim gidiyor reklam senaryoları. Yahu madem mantıklı bir seri olmayacak, o zaman neden çekiyorsun arkadaş? Dizi reyting aldıkça reklam alıyor, sen ne alıyorsun?

Aslında yanıtı biliyorum: Çekip çekip sonra maliyet yüzünden yayınlamaktan vazgeçilen ara bölümler yüzünden oluyor bunlar. Ben sayısalcı adamım, reklamdan satıştan filan anlamam, ama bildiğim bir şey varsa o da bir tüketici olarak bu saçmasapan reklamların beni bu markalardan soğuttuğudur. Güncellerden bi halı reklamı, bi bisküvi reklamı bi de pencere reklamı var ki sırada, pencere reklamı için lafı göbeğine oturtan bir yazı için buyrun diyor ve diğerlerini yazmaya söz veriyorum, çok içimde kalır yoksa (Eski reklamlarıysa hiç kurcalamıyorum, yoksa içinden çıkamam bu işin).

Beni izlemeye devam edin!

0 yazmadan duramayan var!:

Related Posts with Thumbnails

bencileyin

Fotoğrafım
iyiyim, kötüyüm, mutluyum, mutsuzum, güzelim, çirkinim - herkes kadar. çok şey bilir, her şeyi hatırlarım; çöp beyinliyimdir. bana alttan bakarsanız bir tanrı görürsünüz (temsili). müzik dinlerim, sadece yalnızsam veya sarhoşsam bağıra bağıra eşlik ederim; yoksa insanları düşünürüm aslında. ve severim. insanları severim; bazı insanları daha fazla, bazılarını çok çok fazla, boyumdan büyük severim. sonracıma, okurum. bir de yazarım; iyi, kötü, mutlu, mutsuz, güzel, çirkin - herkes kadar.

basılı materyalin hastasıyım!

read the printed word!